Канада запровадила санкції проти енергетичних компаній РФ і керівників “Газпрому”

Канада запровадила санкції проти 35 фізичних і шести юридичних осіб Російської Федерації для посилення тиску на режим Володимира Путіна, який розв’язав війну проти України.

Про це в п’ятницю, 28 жовтня, оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на Конгресі українців Канади у місті Вінніпеґ, інформує “Європейська правда”.

Обмеження спрямовані проти 35 високопосадовців енергетичних компаній, зокрема “Газпрому” та його дочірніх підприємств, а також шести суб’єктів енергетичного сектору, причетних до тривалих порушень Росією суверенітету та територіальної цілісності України.

Також, за словами Трюдо, Канада має намір запровадити нові санкції проти представників російських органів правосуддя та безпеки, зокрема поліцейських та слідчих, прокурорів, суддів та працівників в’язниць, причетних до грубих та систематичних порушень прав людини проти лідерів російської опозиції.

У санкційний список Канади потрапили, серед іншого, урядовці Денис Мантуров та Олександр Новак, виконавчий директор “Газпрому” Віталій Маркєлов і його прессекретар Сергій Купріянов, а також “Лукойл”, “Трансойл”, “Національна нерудна компанія” РФ і “СОГАЗ”.

Після незаконної окупації Криму Росією у 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 1800 фізичних та юридичних осіб, а з 24 лютого – ще проти понад 1400 фізичних та юридичних осіб з Росії, України та Білорусі.

Читайте також:
Чехія забороняє в’їзд росіянам за туристичними й студентськими візами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна