Ексглаву ДПСУ Цигикала підозрюють у зловживанні владою

Колишньому голові Державної прикордонної служби України Петру Цигикалу повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Про це в п’ятницю, 28 жовтня, інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем колишнім голові Держприкордонслужби, начальнику Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директору товариства – забудовника”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у першому півріччі 2019 року товариство – забудовник відповідно до укладених договорів мало передати Державній прикордонній службі України 66 квартир у Львові, зокрема в одному з центральних районів міста для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин.

Слідством встановлено, що попри договірні зобов’язання товариство – забудовник продало квартири, призначені прикордонникам.

Задля приховання своїх злочинних дій директор товариства вступив у злочинну змову з представниками Державної прикордонної служби України та провів “заміну” житла, незважаючи на те, що воно не відповідало умовам договорів.

Як наслідок, прикордонна служба отримала 53 квартири у одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн гривень дешевша за нерухомість у Львові, що підтверджено висновками проведених експертиз.

На сьогодні викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до шести років позбавлення волі.

Як відомо, з липня 2017 року по кінець травня 2019 року Державну прикордонну службу очолював Петро Цигикал.

Читайте також:
В Україні змінили порядок перетину кордону чоловікам, що супроводжують людей з інвалідністю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна