ЗСУ на Півдні виконали 130 вогневих завдань

Ситуація на Південнобузькому напрямку залишається складною, але контрольованою.

Сили оборони утримують займані позиції та здійснюють вогневий вплив по бойових позиціях ворога та його логістичних об’єктах у тилу.

Про це вдень у четвер, 27 жовтня, інформує пресслужба оперативного командування “Південь”.

“Обстановка на Південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала, залишається складною, але контрольованою. Підрозділи Сил оборони продовжують утримувати займані позиції та здійснювати вогневий вплив по бойових позиціях ворога в районах зосередження та його об’єктах логістики в тилових районах”, – йдеться у зведенні.

За даними ОК “Південь”, основні зусилля збройні сили РФ зосереджують на веденні активної оборони та намаганні утримати зайняті рубежі по усій лінії зіткнення. Протягом ночі обстрілював позиції підрозділів ЗСУ та прилеглі територіальні громади наявними засобами ураження, у тому числі реактивними системами залпового вогню, артилерійськими снарядами різних калібрів та мінометами.

Зокрема, вночі артилерійськими снарядами 152 калібру та мінометами загарбники обстрілювали населені пункти Шевченківської громади Миколаївщини.

Внаслідок ворожих атак пошкоджено інфраструктурні об’єкти, постраждалих немає. Крім того, вночі російська армія обстріляла Широківську громаду. Снаряди влучили по відкритій місцевості за межами населеного пункту, постраждалих і руйнувань немає.

За інформацією пресслужби, упродовж ночі українські ракетники та артилеристи завдавали ударів по позиціях ворога та районах зосередження його живої сили, озброєння, техніки.

“Виконано 130 вогневих завдань. Втрати противника дорозвідуються”, – йдеться у зведенні.

Читайте також:
У Чорному морі катер ВМСУ знищив ворожого дрона-камікадзе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна