У Куп’янську затримали депутата “Слуги народу”, який забезпечував молокопродуктами окупантів

Правоохоронці затримали депутата Куп’янської районної ради Олександра Радченка, який також є генеральним директором Куп’янського молочно-консервного комбінату і представником партії “Слуга народу”.

Про це в четвер, 27 жовтня, інформує пресцентр СБ.

В СБУ не називають прізвища затриманого, але вказують, що він є директором місцевого молочно-консервного комбінату – а, за даними YouControl, це Олександр Радченко, пише “Українська правда”.

За даними СБУ, в ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області встановлено, що депутат Куп’янської районної ради добровільно пішов на співпрацю з окупантами і організував їм оптові поставки харчової продукції з власного підприємства.

Дослівно: “Перебуваючи на посаді генерального директора місцевого молочно-консервного комбінату, він “перелаштував” його роботу на користь країни-агресора після захоплення частини регіону.

Для цього посадовець здійснив “перереєстрацію” акціонерного товариства у так званій “налоговой службе” окупаційної адміністрації. Потім відкрив рахунки в одному з російських банків та перевів усі розрахункові операції компанії в рублі.

Таким чином він забезпечив регулярне постачання промислових обсягів молочної продукції для потреб загарбників на тимчасово окупованій території сходу України”.

Задокументовано, що тільки за одним “договором поставки” його підприємство відвантажило до захопленого Луганська до 20 тисяч одиниць товару на майже один мільйон у гривневому еквіваленті.

На підставі зібраних доказів співробітники СБУ затримали депутата у Куп’янську.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили:

  • документи із доказами співпраці з агресором;
  • картки російських банків;
  • понад пів мільйона рублів готівкою, які одержані злочинним шляхом.

Куп’янському депутату повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, перевіряється причетність затриманого до збору і передачі ворогу розвідувальної інформації про місця дислокації та переміщення Сил оборони на сході України.

Читайте також:
СБУ затримала депутата ОПЗЖ та столичного банкіра, які організували виїзд за кордон для призовників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна