Росія перекидає на фронт непридатну техніку – окупанти дезертирують і здаються в полон, – ГШ

Росія перекидає на фронт непридатну до використання техніку, а мобілізовані окупанти вдаються до дезертирства і здачі в полон Збройним силам України.

Про це ввечері в четвер, 27 жовтня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що мобілізовані російські військові, які прибули в район виконання бойових завдань, не пройшли відповідної підготовки, не мають практичних навичок застосування основних видів озброєння. Це призводить до значних втрат противника у живій силі.

“Незадовільний стан військової техніки, що була знята зі зберігання та прибула на поповнення поточних втрат, став результатом непоодиноких випадків дезертирства та здачі в полон окупантів Силам оборони України.

За попередньою інформацією, значна частина озброєння та військової техніки, яку окупанти направили на Донецький та Новопавлівський напрямки, обмежено придатна або повністю непридатна до бойового застосування.

Зокрема, йдеться про зняті з тривалого зберігання танки Т-62″, – йдеться в повідомленні.

“Залишається проблемним питання матеріального та технічного забезпечення підрозділів російських окупаційних військ, що беруть безпосередню участь у бойових діях на території України.

Так, за наявною інформацією, відсутність теплих речей призвела до зростання кількості випадків на тимчасово зайнятій території Херсонської області крадіжок та мародерства військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації”, – додає пресслужба ГШ ЗСУ.

Читайте також:
Через погану взаємодію російські “мобіки” самознищуються “дружнім вогнем”, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна