Мешканець Одещини отримав 15 років тюрми: хотів присягнути на вірність “ДНР” і підтримував РФ

Суд на 15 років позбавив волі мешканця Одеської області, який з початку повномасштабної війни росії проти України співпрацював з окупантами та так званими представниками “ДНР”.

Про це повідомляє пресслужба офісу генерального прокурора у четвер, 27 жовтня.

Прокурори у суді довели, що з лютого 2022 року чоловік співпрацював з Росією та «ДНР». Через соцмережі він поширював проросійську ідеологію, звеличував рф, підтримував збройну агресію окупантів.Також він налагодив контакти з керівником псевдореспубліки та так званим «МВС ДНР». Перебуваючи на підконтрольній Україні території, він збирав для ворога інформацію про підрозділи ЗСУ, які розміщувалися на території Одещини.

Правоохоронці затримали зрадника у Запорізькій області при спробі виїхати на тимчасову окуповану територію для складання присяги на вірність так званій «ДНР».

Правоохоронці відкрили справу за фактом державної зради та участі в терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу). Суд визнав чоловіка винним та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Куп’янську затримали депутата “Слуги народу”, який забезпечував молокопродуктами окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна