Естонія достроково припинить купівлю нафти і нафтопродуктів із РФ

Уряд Естонії схвалив постанову, яка регулює покупку, імпорт і транспортування нафти й нафтопродуктів з Російської Федерації.

Про це в четвер, 27 жовтня, інформує агентство BNS.

Згідно з документом, припиняється весь імпорт російських нафтопродуктів до завершення встановленого ЄС затяжного перехідного періоду і забороняється його ввезення з 5 грудня.

“З 5 грудня транзит російської нафти й нафтопродуктів в Естонії має бути повністю припинено”, – заявляв раніше міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

ЄС встановив поступовий перехідний період запровадження санкцій на імпорт і транзит російських нафтопродуктів, який має завершитись у лютому наступного року.

Зараз через сусідство з Росією і близьке розташування портів експорт цієї продукції в Естонію триває.

“Позиція Естонії завжди полягала в тому, що з цим потрібно покінчити якнайшвидше”, – заявляв Рейнсалу.

Він повідомив, що спрямував до Єврокомісії пропозицію про введення нового пакету санкцій і невідкладне і всебічне застосування енергетичних санкцій проти російського газу й нафти.

Читайте також:
Парламент Естонії визнав Росію державою-спонсором тероризму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна