Унікальна рятувальна операція ЗСУ стала фільмом: опубліковано тизер “Йди за мною”

У мережу вийшов тизер документального фільму Follow Me (“Йди за мною”) режисера Любомира Левицького про унікальну операцію Збройних сил України.

В центрі сюжету – сімейна пара цивільних, яка намагалася евакуювати батьків з Бахмута. Під час евакуації сім’я потрапила під шквальний обстріл ворога в районі Ізюма, але зрештою була врятована українськими армійцями.

Військовослужбовці 93-ї механізованої бригади “Холодний Яр”, які перебували на позиціях за 6 кілометрів від чоловіка й дружини, не мали можливості безпечно дістатися до них. Тому бійці ЗСУ провели безпрецедентну для світу рятувальну операцію за допомогою дронів, деталі якої ви можете побачити у тизері:

Під час створення фільму молодого командира, який керував операцією, нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Документальний фільм “Йди за мною” – це не тільки демонстрація професійності та креативного підходу до виконання завдань нашої армії, для якої цінне життя кожного українця, а й зафіксований воєнний злочин російських військ стосовно цивільного населення України, свідчать творці кінострічки.

Кадр із фільму

“Стрічка Follow Me має на меті через прем’єру світового бродкастера розказати світові правду та замотивувати крутими українцями, які сьогодні чинять опір злу. Назва Follow Me має і глибше значення – ми наче запрошуємо світ слідувати за нашою сміливістю! Також маємо на меті підтримати бойовий дух всіх українців. Це привід для захоплення нашими воїнами і приклад для наслідування”, – прокоментував режисер Любомир Левицький.

Крім іншого, авторська група фільму має на меті привернути увагу до важливості забезпечення української армії дронами та придбати за більшу частину виручених коштів дрони для ЗС України.

Читайте також:
У бою під Бахмутом загинув автор “записів Єрмака”, воїн 93 омбр Дмитро Штанько

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна