Австралія передасть Україні 30 бронетранспортерів Bushmaster, – ЗМІ

Австралія передасть Україні 30 бронетранспортерів Bushmaster і направить до Великої Британії до 70 інструкторів для навчання українських військових.

Про це у середу, 26 жовтня, пише ABC.

Австралійські війська вирушать до Великої Британії для навчання українських військових, допомагаючи зміцнити оборону східноєвропейської країни від жорстокого вторгнення РФ.

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе заявив,що його країна беззастережно підтримує Україну та засуджує президента РФ Володимира Путіна.

Контингент із 70 військовослужбовців Австралійських сил оборони приєднається до багатонаціональних навчань під керівництвом Британії одразу після Різдва, але не увійде до України. Це зобов’язання є частиною другого пакету підтримки, оголошеного урядом Албанії, який включає додаткові 30 захищених транспортних засобів Bushmaster.

“Наші солдати стануть частиною великої програми навчання у Сполученому Королівстві, щоб допомогти підготувати своїх українських товаришів до боротьби з необгрунтованою та незаконною агресією Росії”, – заявив міністр оборони Річард Марлес.

У федеральному бюджеті цього тижня виділено понад 200 млн доларів на додаткову допомогу Україні, зокрема 185,6 млн доларів на оборону з наявних ресурсів. Загальна фінансова підтримка Австралії перевищує 655 млн доларів, включаючи 475 млн доларів на військову допомогу країні, що роздирається війною. Додаткові 30 машин Bushmaster доведуть загальну кількість захищених транспортних засобів, відправлених до України, до 90 штук.

Крім Bushmasters, Австралія надала шість буксованих гаубиць M777 та боєприпаси, 28 бронетранспортерів M113, а також протитанкове та інше озброєння.

Читайте також:
Завдяки австралійським Bushmaster’ам ЗСУ вийшли на Оскіл та продовжують звільняти Харківщину, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна