В Україні проведуть перший національний тест із медіаграмотності

27 жовтня в Україні онлайн проведуть перший національний тест із медіаграмотності. Кожен учасник зможе перевірити, наскільки добре вміє боротися з фейками та відрізняти ворожу пропаганду.Про це вказано на сайті проєкту у понеділок, 24 жовтня. 

Тест організований проєктом «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з програмою USAID «Мріємо та діємо» та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», які виконуються IREX.До участі запрошені всі українці. Тест можна буде пройти онлайн лише впродовж одного дня, 27 жовтня. Платформа для проходження тесту буде відкрита тричі на день протягом 30 хвилин. Початок тесту — об 11:00, 15:00, 19:00.

Команда «Фільтру» вирішила організувати цей тест саме під час Глобального тижня медіаграмотності, аби заохотити українців розвивати критичне мислення та свій рівень медіаграмотності у час війни.

“Такий захід підвищить обізнаність населення України про методи дезінформації та інструменти перевірки фактів, а отже — зробить стійкішими до ворожої пропаганди”, — вказано на сайті проєкту.

Пройти тест можна за посиланням, яке буде опубліковане на сайті проєкту 27 жовтня. Кожен учасник отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають подарунки.

Читайте також:
Всеукраїнський урок з медіаграмотності вперше проведуть у школах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна