Невзоров після “цінної поради” має бути позбавлений громадянства України та виданий правосуддю Литви, – Дикий

Євген Дикий
громадський активіст, політичний і військовий експерт, колишній командир взводу батальйону “Айдар”, директор Національного антарктичного наукового центру

БРУДНА БОМБА УПОВІЛЬНЕНОЇ ДІЇ (FB)

Може, пригадуєте, як я загадувався над питанням, якого милого громадянство України роздають кому заманеться, зокрема військовому злочинцеві [Олександру Невзорову], якого союзна нам Литва розшукує за співучасть у вбивствах литовців у 1991-му?

І от вдячний новий співгромадянин Невзоров ощасливив нас своєю мудрістю, дав суперцінну пораду, як нам ні багато ні мало врятувати нашу ядерну енергетику:

“Имея не менее 14 тысяч военнопленных, Украина демонстрирует загадочную щепетильность.
Для того, чтобы прекратить удары по энергообъектам и «водокачкам» достаточно всего лишь разместить на них группы попавших в плен путинских солдат.
Никакой новации в этом нет. Нарушения Женевской конвенции -тоже нет, энергообъекты это социальные, а не военные структуры, не склады, не базы и не батареи. Такие размещения делала Англия во ІІ Мировой войне. Сегодня же возможна и 24-часовая трансляция через интернет, где на всеобщее обозрение будет выставлена сытая и уютная жизнь военнопленных. Если к ним все же прилетят их родные путинские ракеты – это добавит в трансляции и пикантности и драматизма.”

В цій пораді прекрасне все: і взята зі стелі цифра [російських] полонених (в рази більша за реальність), і завідомо хибне припущення, що наявність заручників зі своїх полонених змусить російських генералів бодай на хвилину замислитись перш ніж віддати наказ на ураження цілі.

Але головне – це пропозиція із країни – жертви нічим не виправданої агресії добровільно перетворитись на країну – військового злочинця, яка нехтує міжнародним гуманітарним правом, країну-терориста, яка бере заручників та використовує “живий щит”.

Кращого подарунку Кремлю та всім тим, хто весь час намагається довести, що “винні обидві сторони конфлікту”, вигадати просто нереально. Реакція світу буде такою, що нам буде вже абсолютно байдуже до долі всіх наших АЕС разом взятих – стане не до них.

Кожний із нас може сам міркувати, чи вся ця історія з “нашим Невзоровим” є спецоперацією ФСБ по “внєдрєнію” до довірливих українців особливо досвідченого та матьорого агента під прикриттям, чи ж все направду простіше, і вихований Імперією Зла військовий злочинець завжди лишається військовим злочинцем по самій своїй суті – навіть якщо за певних обставин змінив сторону, якій прислужує.

Але яка б версія не була ближчою до істини, практичні наслідки мають бути однаковими: “товаріщ” Невзоров має бути позбавленим нашого незаконно отриманого громадянства України та виданий правосуддю Литовської Республіки відповідно до давно виданого нею міжнародного ордера.

І мають бути зроблені відповідні гігієнічні висновки стосовно всього цього потоку “хороших русскіх”, які заполонили нашу країну та є “брудними бомбами” уповільненої дії, бруд з яких рано чи пізно виривається назовні та покриває нас тим самим оспіваним Кисельовим “радіоактивним попелом”.

Читайте також:
Зеленський прокоментував надання громадянства Невзорову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна