Кулеба закликає заборонити Russia Today у всьому світі після закликів “топити” українських дітей

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у неділю закликав уряди країн світу заборонити діяльність російського пропагандистського каналу іномовлення RT (Russia Today) після заяв його топ-менеджера Антона Красовського.

Про це глава української дипломатії написав у твітері у понеділок, 24 жовтня.

“Уряди, які досі не заборонили RT, повинні переглянути цей уривок. Це те, на чиєму боці ви стоїте, якщо дозволяєте RT працювати у ваших країнах. Агресивне підбурювання до геноциду (ми віддамо цю людину під суд за це), яке не має нічого спільного зі свободою слова. Заборонити RT у всьому світі!” – написав Кулеба.

У відео, яким поділився Кулеба, Красовський, який працює директором з мовлення російськомовної версії RT, закликав “топити й спалювати” українських дітей, які кажуть, що Україна окупована “москалями”.

Російський письменник Сєрґєй Лук’яненко, розповідав про поїздку в Україну у 1980-ті роки й переповідав Красовському слова нібито “українських дітей”, які казали, що вони “жили б як у Франції, якби Україна не була окупована москалями”.

“А прям топити таких треба було в Тисині! Там, де “плине кача”. От прям топити тих дітей, топити… Сказав, що москалі окупували, і одразу прям кидаєш у річку з бурхливою течією”, – сказав пропагандист.

Пізніше він також закликав “забивати українських дітей у смерекову хату і палити”, пояснивши Лук’яненку, що “смерекова хата” – це “г**но”, яке було побудоване українцями в Карпатах.

Разом з тим, 24 жовтня стало відомо, що RT «зупиняє співпрацю» з директором мовлення російською мовою Антоном Красовським після його слів про українських дітей, заявила голова RT Маргарита Симоньян.

У своєму телеграм-каналі Симоньян назвала висловлювання Красовського “диким та огидним”.

Читайте також:
За RT: Москва забороняє мовлення Deutsche Welle

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна