КНДР і Південна Корея обмінялися попереджувальним вогнем на морському кордоні

Військові Південної Кореї заявили в понеділок, що зробили попереджувальні постріли після того, як судно КНДР нібито перетнуло морський кордон між двома країнами в Жовтому морі.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на інформагентство “Ренхап”.

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС Південної Кореї, північнокорейське судно перетнуло морський кордон недалеко від острова Беннен о 3:42 ночі (21:42 за Києвом). Південнокорейські військові відкрили попереджувальний вогонь, після чого судно КНДР відступило на північ.

Тим часом у Пхеньяні заявляють, що південнокорейський конвойний корабель порушив морський кордон із КНДР о 3:50 ранку (21:50 за Києвом).

Згідно з заявою неназваного представника Генштабу, яку публікує ЦТАК, південнокорейське судно вторглося до морської військово-демаркаційної лінії КНДР на 2.5 – 5 км і зробило попереджувальні постріли “під приводом контролю над незрозумілим судном”.

У відповідь військові КНДР здійснили 10 попереджувальних пострілів із реактивної системи залпового вогню о 5:15 (23:15 за Києвом).

“Генштаб Корейської народної армії ще раз суворо попереджає супротивника, який останніми днями вчиняє не лише провокаційні дії за допомогою гучномовця та артобстрілів на надземному фронті, а й морського вторгнення”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
США і Південна Корея почали найбільші за останні роки спільні військові навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна