Червоний Хрест України закликав МКЧХ вжити жорстких заходів щодо російського підрозділу

Товариство Червоного Хреста України рішуче засуджує кампанію Російського Червоного Хреста щодо допомоги військовим країни-агресора та закликає партнерів з МКЧХ вжити заходів стосовно підрозділу в Росії.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві ТХЧУ, оприлюдненій увечері в понеділок, 24 жовтня.

“Російський Червоний Хрест вкотре порушує принцип нейтральності, в даному випадку розпочавши підтримку політичної акції #МИВМЄСТЄ, що започаткована керівництвом держави-агресора, Росії, в рамках якої передбачена допомога військовослужбовцям”, – зазначає ТЧХУ.

Відтак Червоний Хрест України “закликає партнерів з міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця до необхідності запровадження жорстких заходів щодо недопущення таких дій російським Червоним Хрестом”.

У заяві також наголошено: “Червоний Хрест України — це найбільша в Україні гуманітарна організація. Наша задача — допомагати державі подолати гуманітарну кризу. Ми працюємо виключно на території України. На жаль, наразі у нас немає доступу до усіх куточків України, оскільки частина українських територій тимчасово окупована державою-агресором, тобто росією. Всі донати/пожертви, які до нас надходять, ми направляємо виключно на допомогу населенню України, яке її потребує.
Волонтери і співробітники Червоного Хреста України — теж громадяни України, які живуть в Україні, і які зазнають нищівних обстрілів, бомбардувань та інших жахіть війни”.

Читайте також:
Російський Червоний Хрест оголосив збір коштів на підтримку родин бійців окупаційної армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна