У російському Іркутську військовий літак упав на житловий будинок

доповнено

У російському місті Іркутськ військовий літак Су-30 упав на двоповерховий житловий будинок, обоє пілотів загинули.

Факт катастрофи підтвердив іркутський губернатор Михайло Кобзєв. Він також повідомив, що “з місцевих мешканців ніхто не постраждав”.

За попередніми даними, винищувач вилетів з авіазаводу й зазнав катастрофи в мікрорайоні Ново-Леніне. Будинок, у який він врізався, стоїть на вулиці Пржевальського.

Людей у будинку на момент катастрофи нібито не було. Як повідомляє місцева влада, пожежу, яка виникла на місці падіння літака, вдалося досить швидко загасити, проте 150 будинків в Іркутську після цієї події на певний час залишилися без електроенергії.

Деякі телеграм-канали повідомили, що обоє пілотів загинули. Пізніше цю інформацію підтвердили в МНС РФ.

Як стверджує міністерство надзвичайних ситуацій РФ, літак упав “під час випробувального польоту”.

Це вже друга впродовж цього тижня авіакатастрофа в Росії, при якій військовий літак падає на житловий будинок. 17 жовтня в місті Єйськ Краснодарського краю бомбардувальник Су-34 влетів у багатоповерхівку. Тоді обидва пілоти катапультувалися, а в будинку загинуло щонайменше 15 людей.

Загалом, катастрофи й аварії військових літаків на території Росії останнім часом трапляються доволі часто.

Так, лише впродовж однієї доби 9 жовтня в Ростовській області РФ спершу під час заходу на посадку після виконання навчально-тренувального польоту зазнав аварії літак Су-24 (обидва пілоти катапультувалися),  а потім розбився штурмовик Су-25 (пілот загинув).
В обох випадках влада заявила про ймовірну технічну несправність літаків.

Читайте також:
У Краснодарському краї бомбардувальник ЗС Росії впав на житловий будинок. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна