У Берліні іранці вийшли на 80-тисячну демонстрацію протесту

Десятки тисяч людей зібралися на демонстрацію в Берліні, щоб підтримати іранські протести проти авторитарного режиму аятолли, які тривають вже кілька тижнів.

Про це в суботу, 22 жовтня, повідомив Spiegel.

Учасники акції, значною мірою етнічні іранці, з’їхалися з різних куточків Європи і влаштували мітинг навколо Колони перемоги в парку Тіргартен. Із поліцейського гелікоптера була визначена кількість учасників акції – 80 тисяч осіб.

Демонстрація була зареєстрована “Колективом за свободу життя жінок”, який виступає проти утисків і дискримінації в Ірані. Гасло протесту “Жінка, життя, свобода” часто звучало під час акції.

Приводом для масового протесту стала смерть 22-річної Джини Махси Аміні в середині вересня в Ірані. Поліція моралі заарештувала курдську дівчину через те, що вона нібито не дотримувалася обов’язкових правил носіння хіджабу. Молода жінка померла під вартою. Після її смерті тисячі людей вийшли на демонстрації проти репресивного курсу та ісламської системи правління в Ірані.

До берлінської акції долучилися й українці, які вимагали припинити продаж іранських ракет і дронів-камікадзе Росії.

Читайте також:
На окупованій території України загинули вже кілька іранців, які допомагали військам РФ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна