Росіянин втік із Радбезу ООН – Кислиця “прибив” потужним виступом

Постійний представник РФ при Організації Об’єднаних Націй Василь Небензя пішов із засідання Ради Безпеки ООН, щоб не чути виступу представника України. На це Сергій Кислиця зазначив, що скоро Росії взагалі не буде в Радбезі, та розповів про злочини росіян проти цивільних в Україні.

Демарш і виступ відбулися в п’ятницю, 21 жовтня, передає “Укрінформ“.

Цього дня Рада Безпеки ООН розглянула ситуацію в Україні, зокрема використання росією іранських безпілотників проти цивільного населення та інфраструктури.

“Я шкодую, що Рада Безпеки все ще змушена слухати цього представника, оскільки єдине, що він зробив за майже вісім місяців вторгнення – це громадив брехню за брехнею. На кожному засіданні. Про кожен аспект агресивної війни, яку замовив його господар у лютому”, – так Кислиця прокоментував втечу Небензі із зали засідань Радбезу.

При цьому Кислиця процитував російського постпреда, який запевняв, що “метою спеціальної військової операції росії не є окупація України або заподіяння шкоди місцевому населенню” і що вона “не впливає на критично важливу цивільну інфраструктуру”.

Постійний представник України розповів членам Радбезу, що внаслідок цілеспрямованих атак з боку Росії, починаючи з 24 лютого, українські правоохоронні органи зафіксували пошкодження або руйнування 51 412 об’єктів цивільної інфраструктури.

Тільки від 10 жовтня відбулося близько 300 ракетних нападів та атак безпілотників на об’єкти енергетики та іншої цивільної інфраструктури в Київській, Запорізькій, Дніпропетровській, Житомирській, Кропивницькій, Львівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Сумській, Харківській, Івано-Франківській, Миколаївській, Донецькій областях. Пошкоджені або зруйновані майже 40% енергетичних об’єктів України, зазначив Кислиця.

Він нагадав, що електростанції, центральні теплові пункти, трансформатори, нафтосховища, розподільчі пристрої, повітряні лінії електропередач та інше енергетичне обладнання по всій території країни перебувають під російськими обстрілами майже щоденно.

Сергій Кислиця назвав ці дії кремлівського режиму тероризмом, що випливає з резолюції, ухваленої 2017 року про захист критичної інфраструктури від терористичних атак.

“Це спроба підірвати нашу рішучість боротися. І Росія зазнає невдачі в цій спробі. Страх перед неминучим провалом домінує в умах Путіна та його поплічників, – сказав дипломат. – Кожна ланка цього режиму просякнута кров’ю і пронизана злочинністю”.

Тому не дивно, що Путін обрав новим командувачем своєї армії в Україні особу, яка мала судимість і “відома своєю кровожерливою та злочинною сутністю”, сказав Кислиця, маючи на увазі генерала Сергія Суровікіна.

Кислиця також поінформував членів Радбезу про те, що російські терористи свідомо готують підґрунтя для масштабної катастрофи на півдні України, замінувавши греблю та агрегати Каховської ГЕС.

За його словами, вибух на ГЕС може призвести до руйнування системи водопостачання значної частини півдня України, а також залишити Запорізьку АЕС без води для охолодження. Щоб не допустити цієї чи іншої катастрофи, світ має реагувати превентивно, підкреслив Кислиця.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна