Масований обстріл західних областей і не тільки: Росія знову завдала ударів по енергетичних об’єктах

У суботу, 22 жовтня, Росія зранку знову завдала масованого ракетного удару по об’єктах енергетичної інфраструктури в багатьох українських містах, зокрема на заході та в центрі країни, фактично по всій країні виникли перебої з електроенергією та почалися аварійні й стабілізаційні відключення світла.

Хмельницька область

На Хмельниччині пролунало кілька вибухів, після яких у регіоні виникли перебої з електроенергією. Очільник Сергій Гамалій підтвердив влучання, в міській раді Хмельницького повідомили, що обласний центр залишився без світла.

Рівненська область

Мер Рівного Олександр Третяк повідомив про “прильоти” по об’єкту критичної інфраструктури міста.

“В медичних закладах міста вже розгорнули пункти надання медичної допомоги. Мешканці прилеглих територій оперативно евакуйовані в безпечні місця. З ними проводять роботу психологи, є гарячий чай, їжа…” – написав Третяк.

У значній частині Рівненщині виникли перебої з постачанням електроенергії.

Волинська область

“Прильоти” в об’єкт енергетики. Відсутня електроенергія в частині міста. Зробіть запаси води. На місці працюють рятувальники”, – написав міський голова Луцька Ігор Поліщук о 9:43.

Невдовзі він повідомив, що ударною хвилею від вибуху пошкоджено приватний будинок. Одна людина отримала опіки. За попередньою інформацією, загиблих немає.

Також підтверджено влучання в Ковелі. Міський голова Ігор Чайка закликав городян запастися водою і зарядити всі пристрої.

Чернівецька область

“Над Дністровським районом Чернівецької області літак ЗСУ збив ракету, вона впала в озеро. Пошкоджень об’єктів та будинків громадян немає”, – повідомив о 9:13 голова ОВА Руслан Запаранюк.

Кіровоградська область

“Друзі, ворог завдав ракетних ударів по важливих енергетичних об’єктах у Кропивницькому та Голованівському районах”, – повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Він зауважив, що в області вже є відключення електроенергії, і закликав усіх підприємців та жителів області суттєво скоротити її споживання.

Одеська область

Як повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко, вранці Росія завдала двох ракетних удари по об’єкту енергетичної інфраструктури області. У кількох населених пунктах Одеського району зникло світло.

Київська область

На Київщині кілька російських ракет, зокрема й тих, що летіли на Київ, збили сили протиповітряної оборони. Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

Він також закликав киян економити електроенергію і з розумінням поставитися до обмежень її постачання.

З таким самим проханням до мешканців області звернувся голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба:

“В області спостерігається зростання споживання електроенергії. У зв’язку з цим у регіоні з 8:38 вимушено розпочалися тимчасові стабілізаційні відключення за розробленим графіком.

Росіяни цілеспрямовано завдають ударів саме по енергетичних об’єктах. Звертаюся до всіх! Ми повинні економити електроенергію. Це наша відповідальність та внесок у перемогу над ворогом”,  наголосив він.

Фото диму над місцем падіння однієї зі збитих ППО ракет оприлюднив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

За словами Нєбитова, потерпілих та руйнувань внаслідок падіння уламків цієї ракети немає, вони впали на територію лісового масиву.

Читайте також:
Україна найближчими днями отримає від союзників енергетичне обладнання, – МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна