Німецька компанія оголосила про надання Україні чотирьох РЛС TRML-4D для системи ППО IRIS-T

Німецька компанія Hensoldt AG оголосила про поетапне надання Україні чотирьох багатофункціональних радіолокаційних станцій TRML-4D для системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM.

Про це Hensoldt AG оголосила у пресрелізі 20 жовтня.

Зазначається, що в межах замовлення компанії Diehl Defence (виробника IRIS-T) на суму 2 мільйони євро один з радарів TRML-4D вже поставлено Україні, а ще три будуть поставлені протягом декількох місяців.

TRML-4D використовує новітню радіолокаційну технологію AESA, здатну виявляти, відстежувати і класифікувати різні типи повітряних цілей, зосереджуючись на малих, швидких та низьколітаючих і/або маневруючих крилатих ракетах і літаках, а також вертольотах, що зависають у повітрі. Вона забезпечує швидке виявлення і супроводження близько 1500 цілей в радіусі до 250 км.

Нагадаємо, 11 жовтня стало відомо, що Німеччина передала Україні перший із чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM. Постачання наступних трьох систем планується 2023 року.

Наземна система протиповітряної оборони IRIS-T SLM насамперед призначена для захисту цивільного населення шляхом відбиття повітряних атак російської армії. Вона вважається однією з найдосконаліших систем ППО, яких наразі навіть немає на озброєнні Бундесверу.

Читайте також:
IRIS-T вже пройшла бойове хрещення, – Ігнат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна