Президент Хорватії виступає проти навчання ЗСУ в його країні у рамках місії ЄС

Президент Хорватії Зоран Міланович, відомий симпатіями до РФ, заявив, що виступає проти навчання українських військових на території Хорватії і буде блокувати такі рішення.

Про це у середу, 19 жовтня, повідомляє “Балканський оглядач” за матеріалами хорватських ЗМІ.

Днями міністр закордонних справ Гордан Грлич Радман підтвердив, що Хорватія – серед країн, які готові прийняти у себе для навчання частину українських військових у рамках тренувальної місії ЄС.

Майже одразу після того Міланович, який за хорватським законодавством є також верховним головнокомандувачем, висловився проти.

“Я не підтримую таку ідею, тому що я не підтримую втягування Хорватії у цю війну більше, ніж слід… Як головнокомандувач я не погоджуся на це. Я не чув про цю пропозицію, але заздалегідь кажу, що мені це не подобається, це несе війну в Хорватію”, – заявив він.

Згідно з хорватським законодавством, уряд схвалює введення збройних сил країн-союзників, але спочатку має отримати згоду президента. Якщо президент не підпише згоду, парламент може подолати вето більшістю у дві третини голосів.

Як писала “Новинарня“, 17 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення про створення Місії ЄС з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine) та ще 500 млн євро на зброю для України.

Читайте також:
За навчанням військових ЗСУ в Німеччині знов шпигували дрони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна