В уряді розробили комплекс економного споживання електроенергії

В Україні розробили комплекс економного споживання електроенергії для населення, підприємств, установ та організацій, зокрема в період максимального навантаження.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 18 жовтня, передає “Укрінформ“.

“Відповідальні відомства розробили деталізований комплекс економного споживання електроенергії населенням, підприємствами, установами та організаціями в умовах дії воєнного стану, зокрема в період максимального навантаження в години пік. Цей комплекс заходів дозволить прагматично та ефективно застосовувати обмеження у разі потреби”, – сказав керівник уряду.

Прем’єр закликав українців максимально економити електроенергію.

“Максимальна економія електроенергії — це те, що ми просимо зробити кожного українця. Особливо це стосується вечірніх годин. З 17:00 до 23:00 не користуйтесь пральними машинками, бойлерами, кондиціонерами, обігрівачами. Обмежте використання електрочайників та електроплит. Вимикайте світло в приміщеннях, де ви не перебуваєте. Перенесіть ремонтні роботи на денний час. Звертаюсь до бізнесу: вимкніть вивіски та зайве освітлення. Кожен кіловат енергії, яку ви не використаєте, дасть додаткову стабільність нашій енергосистемі”, – наголосив глава уряду.

Шмигаль зазначив, що влада, енергетики та рятувальники працюють у посиленому режимі, щоб повернути електропостачання у звичний режим роботи після російських обстрілів.

“За цей тиждень ми довели, що можемо оперативно відновлювати й повертати до роботи більшість енергомереж. Для цього енергетики, рятувальники, місцева влада, уряд працюють у посиленому режимі. Всі на своїх місцях. Всі знають, що робити. Все відновимо”, – сказав прем’єр-міністр.

Він розповів, що 17 жовтня під час вечірнього піку рівень споживання електроенергії в Києві знизився на 10% щодо попереднього дня, в усьому центральному регіоні — на 8%.

“Проте загалом по Україні рівень споживання під час вечірнього піку вчора збільшився на 1,8%. Зростання відбулося за рахунок західних та північних областей України”, – сказав Шмигаль.

Як відомо, з 10-го по 18 жовтня 408 об’єктів інфраструктури України зазнали атак та руйнувань, із них понад 45 – об’єкти енергоінфраструктури. Російськими обстрілами пошкоджено також 180 житлових будинків.

Читайте також:
У 83 тисячі київських квартир повернули світло, що зникло після ракетного удару вранці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна