НАТО ближчим часом надасть Україні ППО для протидії дронам-камікадзе, – Столтенберг

Північноатлантичний альянс найближчим часом надасть Україні засоби для боротьби з новими загрозами, зокрема з безпілотниками-камікадзе.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на Берлінському форумі щодо зовнішньої політики у вівторок, 18 жовтня, повідомляє “Укрінформ“.

“Жодна держава не повинна підтримувати злочинну війну росії проти України, і це послання від НАТО, це послання від союзників, від ЄС та від багатьох інших… НАТО протягом наступних днів або невдовзі доставить системи з боротьби проти дронів, сотні установок, які допоможуть їм українцям вирішити цю загрозу, включаючи дрони іранського виробництва, які зараз приносять Україні велику шкоду та страждання. Тож ми доставимо ці засоби у найближчому майбутньому”, – заявив Столтенберг.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав заяву генсека НАТО.

“Я вітаю заяву Єнса Столтенберга про те, що НАТО планує найближчими днями поставити Україні системи протидронної ППО. Це саме те, що ми обговорювали і просили. Для України це означає більше врятованих життів і кращий захист енергетичної інфраструктури. Дякую, НАТО”, – зазначив Кулеба у Твіттері.

Читайте також:
Зросла кількість жертв унаслідок атаки дронами-камікадзе по будинку в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна