ЄС виділяє для ЗСУ ще €500 млн та започатковує тренувальну місію для українського війська

Рада ЄС вирішила виділити ще 500 мільйонів євро військової допомоги Україні та започаткувати тренувальну місію для українських військових.

Про виділення грошей та місію повідомили на сайті Ради ЄС у понеділок, 17 жовтня.

Так, це вже шостий транш фінансової допомоги від ЄС для української армії: загалом уже виділено 3,1 мільярда євро.

Із цього траншу 490 мільйонів спрямують на військову техніку, а 10 мільйонів — на надання обладнання та предметів постачання, таких як засоби індивідуального захисту, аптечки першої допомоги та паливо.

Навчання українських військових відбуватиметься у межах новоствореної Місії військової допомоги на підтримку України (EUMAM Ukraine). Метою місії є сприяння підвищенню боєздатності Збройних сил України.

Ця місія має забезпечити індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку українських військових, зокрема Сил територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, які підтримують проведення навчання.

EUMAM Ukraine працюватиме на території держав-членів ЄС і матиме свій оперативний штаб у Брюсселі, а командуватиме місією віцеадмірал Ерве Блежан.

Мандат EUMAM Ukraine спочатку триватиме два роки, а фінансова орієнтовна сума загальних витрат на цей період становитиме 106,7 мільйона євро.

Читайте також:
“Україна вступила до НАТО де-факто” – Резніков перерахував аргументи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна