ConcordBank виявив шахрайську схему злочинця, який збирав гроші нібито на підтримку ЗСУ ℗

Повномасштабна війна показала не тільки те, наскільки сильними та об’єднаними є сьогодні українці. На жаль, ми довідалися, що існують люди, котрі прагнуть наживатися на своїх співвітчизниках та намагаються збагатитись нечесним шляхом. ConcordBank здійснює регулярний моніторинг клієнтів, перевіряючи підозрілі фінансові операції, для запобігання зростанню шахрайських махінацій. Для своїх махінацій шахраї, буває, навіть прикриваються державними установами, як-от Дніпровська ОВА.

За результатами однієї з останніх перевірок банком операцій своїх клієнтів було викрито зловмисника, котрий намагався привласнити кошти, які компанії та люди відправляли на підтримку ЗСУ. Чоловік 2000 року народження проживає у місті Кам’янське Дніпропетровської області. Він відкрив новий рахунок у ConcordBank, і згодом працівники фінансової установи помітили підозрілу активність. Експерти ConcordBank провели внутрішнє розслідування, яке показало дотичність чоловіка до здійснення шахрайських схем. Він відкрив збір,  нібито призначений на допомогу Збройним силам України. Псевдоактивіст зазначив, що кошти збирає за сприяння Дніпровській обласній військовій адміністрації.

Звісно, ніяких дозволів звідти на ведення волонтерської діяльності чоловік не мав. Втім, за короткий час йому вдалось зібрати близько 30000 грн.

Після проведення внутрішнього розслідування працівники ConcordBank відправили зібрали усі необхідні докази для правоохоронних органів. Внаслідок такої співпраці чоловіка вдалось швидко затримати – наразі він уже дав показання. Кошти обсягом 30 тис. грн банк із власного прибутку передав до поважного фонду на підтримку ЗСУ.

Конкорд Банк від самого початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України розпочав тісну співпрацю з місцевими органами управління та правоохоронними органами. Зокрема відбувається взаємодія та координація допомоги, які банк направляє на ЗСУ.

У рамках своєї безпосередньої діяльності та відповідно до законодавства, працівники банку регулярно перевіряють підозрілі фінансові операції своїх клієнтів та у разі виявлення порушень – фіксують їх та подають дані до правоохоронних органів. Крім того, Конкорд Банк надає інформацію про клієнтів у разі отримання відповідного запиту від поліції.

Разом до перемоги

ConcordBank за останні півроку зібрав та передав на потреби фронту більш як половину свого прибутку, а це 62 млн грн. Кошти було зараховано до благодійного фонду «ДоброДій» та інших благодійних фондів, а також на спеціальний рахунок НБУ на підтримку ЗСУ.

ConcordBank наголошує, що люди, які наживаються на війні, дискредитують репутацію надійних та перевірених волонтерів. Окрім того, в мережі часто поширюється компрометуюча інформація про великі благодійні фонди або дії місцевої влади. Безпідставний пошук внутрішнього ворога в такі часи може зашкодити країні не менше, ніж ворожі ІПСО або ж співпраця з колаборантами. Наразі всім громадянам України важливо об’єднуватись та підтримувати волонтерський рух задля пришвидшення перемоги.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна