В Угорщині почали “національні консультації” щодо санкцій проти Росії

Уряд Угорщини опублікував анкету із сімома питаннями про санкційну політику Європейського Союзу, які ставитимуть громадянам у межах анонсованих владою “національних консультацій”.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Анкета, оприлюднена 14 жовтня, містить сім пунктів щодо кожного питання, якому передує опис конкретного заходу, а далі пропонується відповісти “так” або “ні” на такі запитання:

  1. Брюссель ухвалив рішення про введення нафтових санкцій. Чи згодні Ви з нафтовими санкціями Брюсселя?
  2. Брюссель ухвалив рішення про введення санкцій на нафту і газ. Чи згодні Ви з санкціями щодо поставок газу?
  3. Сировина також підпадає під дію брюссельських санкцій. Чи згодні ви з сировинними санкціями?
  4. Ядерне паливо також буде підпадати під санкції. Чи згодні Ви з санкціями щодо ядерного палива?
  5. Розширення АЕС “Пакш” також знаходиться під прицілом санкційної політики. Чи згодні ви з тим, що інвестиції Пакистану також повинні бути охоплені санкціями?
  6. Санкційна політика не обходить стороною і туризм. Чи згодні Ви з санкціями, які обмежують туризм?
  7. Санкції підвищують ціни на харчові продукти і можуть призвести до нової хвилі імміграції. Чи згодні Ви з санкціями, які підвищують ціни на харчові продукти?

У маніпулятивних поясненнях підкреслюється, що санкції завдадуть значної шкоди економіці Угорщини та всього ЄС, а також вдарять по споживачах (наприклад, “комунальні платежі по всій Європі зросли до рекордного рівня”). Також зазначається, що Будапешт виступав проти цих заходів на рівні ЄС.

У жодному з пояснень не згадується, чому були запроваджені санкції – через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке призвело до масових руйнувань і загибелі тисяч українців. Але, наприклад, захищається співпраця з Росією в будівництві АЕС “Пакш”.

Анкети розсилатимуть угорцям поштою, а триватиме опитування до 9 грудня.

Читайте також:
Угорський комісар особисто гальмує рух України в ЄС, уже накинув майже рік зайвий, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна