Розстріл мобілізованих на полігоні під Бєлгородом: оприлюднено фото й нові подробиці

У російських телеграм-каналах оприлюднили фото з наслідками розстрілу мобілізованих до ЗС РФ військовослужбовців на полігоні в селі Солоті Валуйського району Бєлгородської області.

За офіційними даними, там 15 жовтня були вбиті 11 чоловіків, за неофіційними – до 22.

На світлинах видно, як на стрільбищі неподалік одне від одного лежать тіла близько десятка військових, ще деякі – на певній відстані. Пораненим намагаються надати допомогу.

Стрілянина на полігоні в селі Солоті Бєлгородської області, що приблизно за 20 км від кордону України, сталася вранці 15 жовтня. За різними даними, під час стрілецьких занять були вбиті від 11 (МО РФ) до 22 (свідчення опозиційним медіа) осіб, поранені 15-16.
Офіційна версія називає двох стрільців “терористами”, яких убили на місці події. За неофіційними даними, стрільців було троє (один вижив), і це такі самі учасники занять, яких “переклинило”.

За фактом трагедії, що сталася на полігоні, порушено кримінальну справу за ст. 105 КК РФ (масове вбивство), проте слідство також розглядає можливість додавання до обвинувачень статті про теракт, повідомляє російське видання “Коммерсант” із посиланням на свої джерела.

Опозиційний проєкт “Сота” натомість отримав ще одне свідчення очевидця розстрілу на полігоні в Солотях, яке ставить під сумнів версію міноборони про теракт.

“За даними джерела, яке не потрапило під обстріл, проте спостерігало всю ситуацію, під час стрільб кулемет, що до цього стріляв по мішенях, було розвернуто самими стрільцями у беззбройний на той момент натовп”, – пише “Сота”.

Джерела російських розслідувачів говорять про те, що вогонь відкрили двоє громадян Таджикистану – так вони мстилися за образу на релігійному ґрунті.

Раніше видання “Сота” звертало увагу, що на полігоні в Солотях перебували понад 100 мобілізованих осіб із Брянської області РФ, які категорично відмовлялися від відправлення на лінію фронту під Лиман, що на Донеччині. Військове керівництво більше тижня намагалося вмовити їх вирушити на штурм міста. Мобілізовані солдати на полігоні скаржилися, що командири відбирають у них обмундирування. У мережі оприлюднювали звернення жінок із Брянщини до Путіна на захист упосліджених чоловіків та синів.

Читайте також:
Могилізовані достроково: на полігоні під Україною вбиті й поранені понад два десятки російських солдатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна