У Варшаві провели “референдум щодо анексії посольства Росії”: “за” – 127%

У Варшаві в суботу, 15 жовтня, влаштували “референдум” щодо “анексії” будівлі російського посольства і передачі її у власність Польщі.

В акції взяли участь сотні українців і поляків, які прийшли з українськими прапорами та плакатами проти російської агресії, передає “Укрінформ“.

Організатори “референдуму” встановили біля посольства РФ урну для голосування, а поряд на столі “виборча комісія” видавала “бюлетені”.

Фото: Укрінформ

Питання, висунуте на “референдум”, звучало так: “Чи пан/пані виступають за анексію будинку та прилеглої території посольства Російської Федерації за адресою Бельведерська, 49 і передачі їх польській владі для створення там постійного центру польсько-української співпраці?”

Щоб проголосувати за “анексію” посольства, вишикувалася довга черга, “бюлетені” взяли кілька тисяч осіб.

Учасники акції скандували “Херсон – це Україна!”, “Крим – це Україна!”, “Донецьк – це Україна!”, “Луганськ – це Україна!”

Організатори жартують, що на “референдум” у Варшаві прийшло більше людей, ніж на всі російські псевдореферендуми, проведені на окупованих територіях України.

На референдумі є також “міжнародні спостерігачі”, зокрема з Італії та Чехії.

Під час акції також збирали підписи під зверненням до президента, прем’єр-міністра та міністра закордонних справ МЗС Польщі про визнання посла РФ в Сергія Андрєєва персоною нон грата в Республіці Польща.

“Інтрига зберігалась до останньої хвилини. Ось офіційні результати “референдуму”:

  • явка – 127% виборців;
  • у голосуванні взяло участь 8 млн осіб;
  • усі одноголосно підтримали анексію посольства РФ”,

повідомив із Варшави журналіст Євген Приходько.

Фото: Укрінформ

Читайте також:
Генасамблея ООН засудила організовані РФ “референдуми” й вимагає скасувати анексію українських територій. “Проти” – 5 держав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна