У Норвегії арештували росіянина, який запускав безпілотники

У Норвегії взяли під варту на двотижневий строк 50-річного росіянина, який попри заборону запускав у країні безпілотники, ймовірно над критичною енергетичною інфраструктурою.

Про це повідомляє Deutsche Welle в п’ятницю, 14 жовтня.

Чоловіка затримали  11 жовтня на прикордонному переході Стурскуг, єдиному пункті перетину кордону між Норвегією та Росією.

Під час перевірки митники виявили в нього два дрони та численні електронні пристрої зберігання даних, а також три паспорти – два російські та ізраїльський. Правоохоронці вилучили чотири терабайти даних, деякі були зашифровані.

Прокурорка Аня Міккельсен Індбйор повідомила, що росіянина підозрюють у порушенні санкцій, які були введені в дію після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Згідно з ними, літальним апаратам, якими керують російські громадяни або компанії, заборонено “приземлятися, злітати або пролітати над територією Норвегії”.

Адвокат росіянина заявив, що його клієнт визнав, що запускав безпілотники у Норвегії, але не пояснив, що робив у країні.

Зазначається, що останніми тижнями були зафіксовані численні безпілотники біля норвезьких нафтових і газових платформ морського базування.

Читайте також:
Норвегія обмежила доступ риболовецьких суден з РФ у свої порти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна