У Києві відкрилася вулична виставка “Полк «Азов» – Янголи Маріуполя”. ФОТО

На Софійській площі в столиці відкрилася вулична виставка “Полк “Азов” – Янголи Маріуполя”. Вона присвячена захисникам і захисницям із підрозділу “Азов” Національної гвардії України, які віддали свої життя, обороняючи Маріуполь від російських загарбників.

Про це в п’ятницю, 14 жовтня, інформує офіційний портал Києва.

Авторка ідеї виставки у Києві про героїв полку “Азов” – Віра Литвиненко, мати бійця розвідки “Азова” Владислава Литвиненка з позивним “Вектор”.

Виставка триватиме протягом місяця і кожен охочий може прийти і дізнатися більше про життєписи полеглих воїнів “Азова”, наймолодшому з яких було 18 років, найстаршому – 63.

Азов виставка 1 Азов виставка 2 Азов виставка 3 Азов виставка 4 Азов виставка 5
<
>
Фото: пресслужба КМДА

“Виставка «Полк Азов – Янголи Маріуполя» складається з інформаційних планшетів, які містять портрет і текст про життєпис Героя. 154 світлини. 154 короткі біографії. 154 історії перерваних війною життів.

Під час відкриття родини воїнів вшанували пам’ять про своїх рідних запаленням лампадок на інсталяції «Сталеве Азовське Серце»”, – йдеться в повідомленні.

“Україна переживає сьогодні велику трагедію і проходить через значні випробування. Захисники України, патріоти, герої нації гинуть за свободу і незалежність держави. Наш обов’язок – шанувати пам’ять про них”, – розповіли організатори виставки.

А також зазначили, що Маріуполь – одна з найтрагічніших і водночас найгероїчніших сторінок широкомасштабної російсько-української війни.

Читайте також:
Герой України Віталій Грицаєнко: життя і смерть “Гоголя” в “Азові”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна