Наєв зреагував на удар по керченському мосту

В Об’єднаних силах ЗСУ вважають, що удар по керченському мосту міг бути завданий внаслідок розбірок між силовими структурами РФ.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ефірі телемарафону “Єдині новини” в п’ятницю, 14 жовтня.

“Нам про це невідомо достеменно. З тих джерел, які надходять із країни-агресора, це могли бути розбірки між відповідними силовими відомствами на території РФ”, – сказав командувач Об’єднаних сил, його цитує “Укрінформ”.

Він також зазначив, що вибух на Керченському мосту у РФ штучно зробили причиною для масованого удару ракетного удару по Україні.

Відповідаючи на запитання, як він особисто сприйняв удар по мосту, Наєв відповів:

“Все, що наближає нашу перемогу і сприяє якнайшвидшому її здобуттю, є корисним. Я задоволений тому, що це може сприяти нашій перемозі”.

Наєв зазначив, що “хотілося б, щоб наслідки удару щодо перешкоджання постачання військової техніки, ракет і боєприпасів з тимчасово окупованого Криму на південний напрямок були якнайдовшими”.

Передісторія

Близько шостої години ранку 8 жовтня було підірвано автомобільну частину Керченського мосту. Зруйновано як мінімум два чи три прольоти автомобільного полотна гілки, яка йде з Краснодара до Керчі. Спалахнули сім цистерн залізничного ряду на верхньому рівні. Рух автомобілів та поїздів мостом було зупинено.

За різними версіями, причиною підриву міг бути удар потужної ракети, підрив вантажівки абощо.

У мережі з’явилися відео моменту підриву Керченського мосту.

За повідомленнями СК РФ, внаслідок вибуху на мосту загинули три особи в автотранспорті.

Після підриву мосту зруйновано автомобільне полотно на два чи три прольоти в напрямку з Краснодарського краю Росії в Крим. При цьому смуга у зворотному напрямку зазнала незначних пошкоджень.

Надвечір 8 жовтня окупанти повідомили, що рух авто по Керченському мосту частково відновили.

Читайте також:
Росія планувала масований обстріл України ще до вибуху на Керченському мосту, – Білий дім

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна