Кицька Тараса Чмута зібрала 2,2 мільйона на армію за два дні

2 223 016 грн перерахували українці фонду “Повернись живим” на допомогу Силам оборони України у рамках збору до дня народження директора фонду Тараса Чмута.

Кількість донатів сягнула 2 568, повідомляють у фонді.

Про збір оголосили 12 жовтня у Twitter-акаунті MsBulochka — кицьки Чмута на кличку Булочка.

Збір тривав до 12:00 п’ятниці, 14 жовтня.

Булочка

Булочці, британській прямовухій кішці із забарвленням “золота шиншила”, майже півтора року. Її називають “заступницею Чмута з морально-психологічного забезпечення”.
Приєдналася до Фонду у березні цьогоріч. Разом із кількома десятками інших котів до того Булочка жила у квартирі на столичному Лісовому масиві.
Після 24 лютого власниця розплідника тимчасово виїхала. Тварин залишила на сусідку, яка й допомагала їх прилаштувати, розповідають комунікаційники “ПЖ”.

У соцмережі Twitter Булочка з’явилася 18 травня. А вже наприкінці місяця за добу на аукціоні – благодійній зустрічі з Чмутом вперше зібрала для війська загалом понад 600 тис. грн. 

Бренд Dodo Socks випустив шкарпетки із зображенням Булочки для збору коштів на ЗСУ, а Monobank — спеціальний дизайн картки.

Встановити скін, де Булочка летить на Bayraktar TB2, можуть ті, хто донатить “Повернись живим” через сервіси Monobank. 

Twitter-акаунт MsBulochka станом на жовтень 2022 року має 23,6 тис. читачів. Булочка веде рубрики #люди_кажуть і @порада_дня. Візуальний креатив для сторінки створює 23-річний дизайнер із Рівного Вадим Блонський.

Читайте також:
Чмут поїхав у Стамбул і підписав з компанією Baykar меморандум про співпрацю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна