Україна отримала $1,3 млрд екстреного фінансування від МВФ

В Україну вже надійшли 1,3 млрд доларів додаткового екстреного фінансування Міжнародного валютного фонду.

Про це вранці в четвер, 13 жовтня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в телеграмі.

“1,3 млрд доларів додаткового екстреного фінансування Міжнародного валютного фонду надійшли в Україну. Кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових потреб: посилення обороноздатності, виплату пенсій, соціальні програми й підтримку економіки», – зазначив глава уряду.

За його словами, загалом МВФ надав нашій державі 2,7 млрд доларів від початку повномасштабної війни. Також найближчим часом влада з МВФ розпочнуть підготовку нової спеціальної програми, яка запрацює наступного року.

“Дякуємо нашим партнерам і союзником за непохитну підтримку”, – наголосив прем’єр.

Контекст

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту створити новий формат фінансової підтримки України – на зразок того, що був створений у “Рамштайні” для оборонної допомоги. Він також зауважив, що обговорював з главою МВФ необхідність створення постійної робочої групи, яка займалася б питаннями фінансової підтримки України й оперативно працювала на рівнях міжнародних донорів та країн, що долучаються до цієї допомоги.

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що МВФ підтримує таку ініціативу.

Читайте також:
Більшість українських компаній поновили роботу, незважаючи на війну: опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна