Окупанти продовжили арешт кримському митцю Богдану Зізі, що облив адмінбудівлю в Євпаторії синьою і жовтою фарбами

Кримському художнику Богдану Зізі, якого окупанти звинувачують за статтями про дискредитацію росармії та вчинення терористичного акту, продовжили термін утримання під вартою ще на три місяці.

Про це в четвер, 13 жовтня, інформує  сайт “Кримської правозахисної групи”.

“28-річному Богдану Зізі, якого затримала ФСБ РФ після того, як він облив жовтою та блакитною фарбами будівлю Євпаторійської «адміністрації» на знак незгоди з війною, продовжили термін утримання під вартою на три місяці: до 16 січня 2023 року”, – йдеться в повідомленні.

Передісторія

Російська ФСБ затримала Богдана Зізу 17 травня 2022 року. Його звинуватили у тому, що він вночі 16 травня облив жовтою та блакитною фарбами вхід до будівлі так званої “адміністрації” в Євпаторії.

18 травня Зізу заарештували на два місяці за статтею кримінального кодексу РФ щодо дискредитації її збройних сил.

На початку червня “суд” залишив чинним рішення про утримання Богдана Зізи під вартою. У липні йому додали статті звинувачення. Тепер йому інкримінують порушення ст. 167 ч.2 КК РФ (навмисне знищення чи пошкодження чужого майна шляхом підпалу); ст. 214 (вандалізм), ст. 205 (терористичний акт).

Росфінмоніторинг долучив Богдана Зізу до оновленого “переліку терористів і екстремістів”.

Читайте також:
Maxar оприлюднив нові фото пошкодженого Керченського мосту: черги і пороми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна