Maxar оприлюднив нові фото пошкодженого Керченського мосту: черги і пороми

Американська компанія Maxar оприлюднила нові знімки пошкодженого Керченського мосту.

Як передає “Новинарня” в четвер, 13 жовтня, фото опубліковані на твіттер-сторінці компанії.

“На нинішніх знімках, зроблених у Криму, видно ремонтні роботи на залізничній гілці Кримського мосту, а також на пошкоджених ділянках ланки автодорожнього/автомобільного мосту.

Видно транспортні засоби, що рухаються мостом, а також пором, що перевозить вантажівки через Керченську протоку”, – йдеться в повідомленні.

На світлинах також можна побачити великі черги фур до переправи.

“Схоже, що ні фури, ні вантажні потяги поки не їздять мостом, але курсують пороми. Втім їх пропускна здатність набагато менша і повідомляють про черги на переправі з близько 900 фур.
Тобто, логістику їм цей один вибух добряче зіпсував і навіть військові вантажі доводиться тягти поромами. Побачимо скільки часу займе її відновити”, – прокоментував авіаблогер і споттер Віталій Трубников.

Передісторія

Близько шостої години ранку 8 жовтня було підірвано автомобільну частину Керченського мосту. Зруйновано як мінімум два чи три прольоти автомобільного полотна гілки, яка йде з Краснодара до Керчі. Спалахнули сім цистерн залізничного ряду на верхньому рівні. Рух автомобілів та поїздів мостом було зупинено.

За різними версіями, причиною підриву міг бути удар потужної ракети, підрив вантажівки абощо.

У мережі з’явилися відео моменту підриву Керченського мосту.

За повідомленнями СК РФ, внаслідок вибуху на мосту загинули три особи в автотранспорті.

Після підриву мосту зруйновано автомобільне полотно на два чи три прольоти в напрямку з Краснодарського краю Росії в Крим. При цьому смуга у зворотному напрямку зазнала незначних пошкоджень.

Надвечір 8 жовтня окупанти повідомили, що рух авто по Керченському мосту частково відновили.

Читайте також:
Росія планувала масований обстріл України ще до вибуху на Керченському мосту, – Білий дім

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна