Росіяни викрали заступника директора ЗАЕС із персоналу Мартинюка, – Енергоатом

Російські терористи 10 жовтня викрали заступника генерального директора Запорізької АЕС з персоналу Валерія Мартинюка і тримають його у невідомому місці, ймовірно, застосовуючи притаманні їм методи тортур та залякування.

Про це у вівторок, 11 жовтня, повідомив НАЕК “Енергоатом”.

“Таким чином, росіяни намагаються отримати вкрай необхідну їм інформацію про особисті справи працівників Запорізької АЕС, щоб якнайшвидше змусити український персонал працювати на “Росатом”. Окупанти у прямому розумінні застосовують тортури до атомників ЗАЕС, не відмовляючись від найжорстокіших знущань”, – наголошується у повідомленні.

“Енергоатом” закликав генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та світову спільноту задіяти всі можливі заходи щодо негайного звільнення Мартинюка з полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов’язків.

“Свавілля загарбників на Запорізькій АЕС потрібно якнайшвидше зупинити! Для цього необхідно створити зону ядерної безпеки навколо ЗАЕС і повернути під повний контроль України”, – наголосили в НАЕК.

Як повідомлялося, це вже не перше викрадення співробітників ЗАЕС – від пересічного персоналу до ексгенерального директора Ігоря Мурашова.

Раніше у вівторок Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що представники збройних сил РФ та окупаційної адміністрації продовжують чинити тиск на співробітників станції, щоб змусити їх оформити російські паспорти та підписати контракти з “Росатомом”.

Читайте також:
Путін “закріпив указом” незаконне захоплення росіянами ЗАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.