Глави урядів ЄС та Естонії записали звернення до українців на кордоні з РФ

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас записали спільне звернення до українців у зв’язку з масованими ракетними ударами РФ, стоячи поруч із кордоном Євросоюзу та Росії.

Про це фон дер Ляєн написала й показала у твіттері в понеділок, 10 жовтня.

Дві лідерки записали звернення вочевидь в естонській Нарві, що розташована на кордоні з Росією.

Урсула фон дер Ляєн сказала, що шокована й обурена ракетними ударами по українських містах.

“Путінська Росія ще раз продемонструвала світу, за що вона виступає – за варварство і терор. Для відповідальних за це мають бути наслідки… Висловлюю щирі співчуття нашим українським друзям. Я знаю, що українців цим не залякати. І українці знають, що ми будемо поруч з вами – стільки, скільки буде необхідно”, – наголосила глава Єврокомісії.

“Наше чітке послання українцям – ми підтримуємо вас усіма можливими способами. Що ми справді маємо зробити – це надати вам засоби ППО від союзників, щоб Україна могла захистити свої міста і цивільне населення. Тому що Росія явно почала ескалацію і б’є по цивільних. Наші думки з постраждалими. Ми – поруч з Україною”, – сказала Кая Каллас.

Читайте також:
Євросоюз продовжить статус захисту для українських біженців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна