Звіти з областей про нічній й ранкові обстріли: із жертвами – Харків, Донеччина, Запорізька область

Голови обласних адміністрацій і мери інформують про нічні та ранкові обстріли цивільної інфраструктури російськими військами. Із жертвами та пораненими – Харків, Донеччина, Запорізька область.

Харківська область

Після півночі 8 жовтня російські війська завдали 4 ракетні удари по Салтівському району Харкова та ще одного – по Основ’янському району.

“Ракети типу С-300 запущені з російського Бєлгорода”, – повідомив у телеграмі голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Пошкоджені спорткомплекс, нежитлові приміщення, є влучання у відкриті території. З осколковими пораненнями госпіталізований чоловік.

По області окупанти завдавали ударів по Куп’янському, Богодухівському, Харківькому, Ізюмському районах.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, всього протягом минулої доби госпіталізували 6 людей: 1 чоловіка в Харкові, 1 постраждалий у Харківському районі, 4 – в Ізюмському внаслідок підривів на мінах.

Донеччина

Найбільшу активність цієї ночі росіяни виявили на Горлівському напрямку – обстрілювали Бахмутську, Торецьку та Соледарську громади, інформує ОВА.

У Бахмуті загинула одна людина, сім одержали поранення. В місті пошкоджено шість приватних будинків і три багатоповерхові, дитсадок, спорткомплекс, розважальний заклад та адміністративну будівлю. У Торецькій та Соледарській громадах були обстріли, але без жертв.

Також вночі були поодинокі прильоти по старій частині Авдіївки, а зранку — масований артобстріл центру міста. Інформація про постраждалих не надходила.

Дніпропетровщина

Війська РФ обстріляли з РСЗВ “Град” три громади у Нікопольському районі Дніпропетровщини – Червоногригорівську, Марганецьку та Мирівську, повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко. Скерували туди майже 80 снарядів.

У Марганецькій громаді сталася пожежа. Обстрілами понівечені приватні будинки, господарські споруди та лінії електропередач. На подвір’ях місцевих мешканців росіяни вбили понад 30 свійських тварин.

У Мирівській громаді пошкоджені приватні оселі, господарські споруди, автобусна зупинка, газогін та електромережі.

У Червоногригорівській громаді майже 500 сімей залишилися без світла.

Уже після цього ворожий дрон-камікадзе атакував Нікополь, повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

“В повітрі помічено два дрони-камікадзе. Один з них щойно атакував берегову зону Нікополя, інший кружляє над містом”, – написав він у телеграмі.

За кілька хвилин Євтушенко повідомив, що стався вибух.

Запорізька область

Російські війська з РСЗВ “Смерча” обстріляли село в Запорізькому районі.

“Унаслідок ударів, завданих реактивними системами залпового вогню “Смерч” касетними боєприпасами, одна людина загинула та поранення отримали четверо місцевих жителів. Серед них однорічна дівчинка на ім’я Аделіна”, – повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Дитина зазнала множинних мінно-вибухових поранень, вона у важкому стані перебуває в лікарні.

Також відбувся ранковий обстріл Запоріжжя. Ракета влучила не в сам житловий будинок, а поруч, тому ніхто не постраджав. Було пошкоджено вікна та електромережі, інформує ОВА.

Миколаївська область

Війська РФ зранку обстріляли Широківську громаду Баштанського району Миколаївської області – зруйновані сільськогосподарське підприємство, склади і техніка.

Як інформує ОВА, сьогодні обстріли зафіксовані в двох населених пунктах Широківської громади. Постраждалих немає.

У Миколаївському районі вчора з 22:24 ворог завдавав ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Баштанському районі за минулу добу обстрілів зазнали населені пункти Березнегуватської громади.

Сумська область

Майже о 6-й ранку у Шалигінській громаді зі сторони Росії були чотири кулеметні черги. А вже після 7-ї ранку – два мінометних прильоти. Після 9-ї ранку ворог відкривав вогонь по території Великописарівської громади.

Напередодні ввечері Білопільська громада сповістила: росіяни обстріляли прикордонні села з артилерії, п’ять прильотів.

По території Новослобідської громади було чотири прильоти. Внаслідок обстрілу пошкоджено будинок культури: повибивані вікна та двері; адмінприміщення: повибивані вікна, пошкоджено вхідні двері; житловий будинок: повибивало вікна, посікло стіни будинку, в будинку відсутнє електропостачання, інформує ОВА.

Чернігівська область

Російська армія вночі через кордон обстріляла Чернігівську область з артилерії.

Як інформує оперативне командування “Північ” СВ ЗСУ, з 03:35 до 03:45 спостерігачі зафіксували 15 влучань, ймовірно, з міномета калібром 120 мм, в район прикордонного населеного пункту Миколаївка.

Із 03:40 до 03:45 спостерігачі повідомили про ще два влучання, ймовірно, із САУ, в районі Хрінівки.

Втрат серед особового складу і техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Читайте також:
Західним регіонам приготуватися: РФ завезла іранські дрони-камікадзе в Брестську область Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна