Президент відповів на петицію про вегетаріанські та веганські сухпайки для ЗСУ

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, у якій закликали ввести вегетаріанські та веганські сухі пайки для Збройних сил. Перед тим звернення набрало понад 25 тисяч підписів.

Про це йдеться на сайті офісу президента.

“Наразі слід зазначити, що норма харчування для військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які надають перевагу вегетаріанським продуктам харчування, відсутня”, – констатували у відповіді на петицію.

Тому Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням опрацювати пропозицію з петиції. Далі про результати роботи автора петиції має поінформувати Кабінет міністрів.

Автор петиції Петро Павлов пропонує додати до сухпайків, які вже використовуються, додаткові, що враховуватимуть харчові особливості військових.

За його словами, такі зміни наблизять ЗСУ до високих стандартів та привернуть увагу потенційних рекрутерів. Автор наводить приклад, що вегетаріанські сухпайки використовують, зокрема, у Сполучених Штатах.

Також у петиції вказують, що впровадження вегетаріанських сухпайків буде важливим для людей, що не вживають м’ясні продукти з етичних поглядів; для вірян; для людей, чий організм має обмежену можливість засвоювати лактозу; для людей із періодичними проблемами травлення

Читайте також:
Петиція про введення вегетеріанських та веганських сухпайків для ЗСУ набрала необхідну кількість голосів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна