ЗСУ почали нову фазу деокупації Херсонщини і відсунули лінію фронту на 20 км, – британське МО

Українська армія 2 жовтня почала нову фазу деокупації в Херсонській області. Просуваючись на південь, оборонці відсунули лінію фронту ще на 20 кілометрів, в основному рухаючись уздовж східного берега Інгульця та західного берега Дніпра.

Просування поки не загрожує основним оборонним позиціям росіян, йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії, який відомство поширило в четвер, 6 жовтня.

Згідно з ним, російські війська, як правило, намагались перервати зіткнення з ЗСУ та відступити. Командування РФ, ймовірно, буде розглядати загрозу для сектора Нової Каховки як одну зі своїх поточних проблем.

Ворожа армія має небагато доступних шляхів для поповнення втрат, один із них – пошкоджена переправа через Дніпро.

Тепер Росія має дилему: відведення військ через Дніпро робить оборону решту частини Херсонської області більш надійним для загарбників, але політичний імператив полягатиме в тому, аби залишитися та захищатися. На оборону Херсона росіяни перекинули більшість своїх сильно недоукомплектованих повітряно-десантних військ.

Нагадаємо, що днями у Бериславському районі було звільнено Любимівку, Хрещенівку, Золоту Балку, Біляївку, Українку,Велику Олександрівку, Малу Олександрівку і Давидів Брід. Після цього оборонці звільнили ще три населені пункти: Нововоскресенське, Новогригорівку та Петропавлівку.

Читайте також:
Зеленський похвалився перемогами на Херсонщині та на дипломатичному фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна