“Не спалив орка – день прожив марно”: як українські танкісти “мочать” москалів. ВІДЕО

У цій війні перемога Україна повинна повністю й остаточно перемогти Росію, інакше рано чи пізно все почнеться спочатку, а цього допустити не можна.

Таку думку висловив Герой України, заступник командира танкового батальону ЗСУ Сергій Пономаренко, підрозділ якого нині працює на Харківщині.

Відео про роботу танкістів оприлюднив проєкт “Український свідок”.

“Якщо закінчити війну сьогодні, то ми її не закриємо, а передамо своїм дітям чи онукам. Адже спіраль історії постійно повертає нас на коло війни з Росією. Потрібна не швидка, а повна перемога. Російська держава перестане існувати — і зникне загроза не тільки для України, але й для всього світу”, – наголошує Пономаренко.

За цей рік його підрозділ знищив не менше 15 ворожих танків, втративши лише 3 одиниці власної техніки.

“У березні рота капітана Сергія Пономаренка (нині він уже майор – “Н”) на Харківщині знищила танки, БМП та до 20 солдатів противника. Під прикриттям вогню командирського танка було здійснено виведення пошкодженої бойової машини в безпечне місце та успішну евакуацію її екіпажу”, – зазначили в офісі президента, коментуючи вручення Герою України ордена “Золота Зірка”.

Танкіст наголошує, що постійно “кошмарячи” мирне населення обстрілами житлових районів та цивільної інфраструктури, ворог намагається зламати населення України.

“Але росіяни ніяк не можуть зрозуміти одне: кожен такий обстріл не ламає, а навпаки згуртовує українців“, – зауважує Пономаренко.

Читайте також:
“Ця війна має закінчитися на нас”. Сержант НГУ Кирило Желєв – про свої ротації, найбільші проблеми армії і чотирьох дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна