У Білій Церкві загасили пожежі, спричинені дронами-камікадзе

У Білій Церкві Київській області рятувальники ліквідували пожежу, що виникла через влучання ворожих дронів-камікадзе сьогодні вночі, коли були пошкоджені три будівлі.

Про це заявив начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” вранці в середу, 5 жовтня.

За його словами, “здійснені всі необхідні заходи безпеки та ліквідована пожежа, що виникла внаслідок шести влучань дронів-камікадзе. Усього пошкоджено три будівлі інфраструктури”.

“Щодо потерпілого: його життю нічого не загрожує”, – зауважив очільник ОВА.

Кулеба поінформував, що “органами місцевого самоврядування прийнято рішення, що сьогодні в місті організують освітній процес дистанційно”.

Читайте також:
Росіяни атакували дронами-камікадзе Білу Церкву: є постраждалий

Передісторія

Якщо раніше дрони-камікадзе били передусім по цілях на півдні України, то в ніч на 5 жовтня безпілотниками Shahed-136 було завдано удару по Київській області. Як повідомив голова Київської ОДА Олексій Кулеба, було шість влучань та вибухів. Пошкоджено три будинки, постраждала одна людина.

Військовослужбовець ЗСУ Ігор Луценко розповів, що під удар потрапив ППД його бригади, 72-ї механізованої. Відео з пожежами поширюють канали російських воєнкорів та пропагандистів.

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначає, що дрони були запущені з півдня країни, тож можна зробити висновок, що ці дрони зі звуком мопеда в небі можуть долати щонайменше 400-500 км.

Читайте також:
Міноборони Литви підписало договір на закупівлю дронів-камікадзе для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна