Білий дім зреагував на “мирні ідеї” Маска

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр прокоментувала “мирні ініціативи” американського бізнесмена Ілона Маска, який запропонував Україні відмовитися від Криму і проголосити нейтралітет для завершення війни з Росією.

Свою реакцію вона озвучила на брифінгу у вівторок, 4 жовтня. За її словами,  все, що стосується України, не буде обговорюватися без України.

“Це їхнє рішення, коли справа стосується будь-якої дипломатії чи переговорів щодо цього. І тому я залишаю це на розсуд українського народу. Але, знаєте, ми збираємось переконатися, що ми будемо поряд з українцями, коли вони боротимуться за свій суверенітет. І це рішення щодо їхнього суверенітету, свободи, демократії ухвалюватиметься разом із ними”, – сказала речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, її цитує “Європейська правда”.

Нагадаємо, засновник Tesla Ілон Маск опублікував у твітері опитування, в якому запропонував для “миру між Україною та Росією” визнати російську анексію Криму та провести на окупованих територія вибори “під наглядом ООН”.

Твіти американського винахідника викликали хвилю критики, зокрема і з боку представників української влади.

Читайте також:
Ілон Маск запропонував віддати Крим Росії – українці відповіли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна