В Одесі затримали російського агента, який розвідував місця дислокації підрозділів ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України затримали російського агента, який приховано фотографував представників Сил оборони, котрі дислокуються в Одесі.

Про це пресцентр СБ повідомив у понеділок, 3 жовтня.

“Зловмисник розвідував місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на території Одеси. Також він відпрацьовував вороже завдання щодо збору установчих даних на українських захисників і фотофіксації їх зовнішності”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, також окупанти намагалися отримати від свого поплічника координати місць базування особового складу, військової техніки та озброєнь ЗСУ для проведення ракетних ударів.

“За даними слідства, російським агентом виявився місцевий житель, якого спецслужби РФ залучили до негласної співпраці після початку повномасштабного вторгнення”, – зазначається у повідомленні.

У результаті оперативних дій співробітники Служби безпеки своєчасно викрили ворожий агентурний зв’язок і затримали зловмисника в Одесі.

“Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – інформують в українській спецслужбі.

Читайте також:
В Одесі затримали агентів ФСБ, які готували провокації на день народження Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна