За добу арта уразила 8 командних пунктів окупантів, – зведення ГШ

За добу 1 жовтня українські ракетні війська та артилерія уразили 8 командних пунктів окупантів, 10 районів зосередження техніки, 3 склади з боєприпасами та 2 зенітних ракетних комплекси С-300.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ в неділю, 2 жовтня.

“За добу підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Козача Лопань, Виїмка, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Первомайське.

Для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 29 ударів.

Підтверджено ураження опорного пункту противника, 22 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 2 БпЛА”, – сказано також у зведенні.

При цього за минулу добу противник завдав 4 ракетних та 16 авіаційних ударів, вчинив понад 75 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України.

Для ударів по об’єктах інфраструктури ворог застосовує іранські БпЛА “Shahed-136”.

Минулої доби від ворожих ударів постраждало більш ніж 30 населених пунктів. Серед них – Білогорівка, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка, Водяне, Трудове, Богоявленка, Новоукраїнка, Оріхів, Залізничне, Іллінка, Нікополь, Благодатівка, Миколаїв, Очаків та Одеса.

Відзначається, що окупанти продовжують зазнавати втрат на українській землі. Зокрема, підтверджено знищення складу боєприпасів після вогневого ураження 30 вересня в районі населеного пункту Чернігівка Запорізької області та поранення близько 50 осіб.

Росіяни продовжують мобілізацію. В окупованому Криму з 30 вересня військові частини приведені у повну бойову готовність.

На території півострова формують мотострілецьку дивізію за рахунок відмобілізованого чоловічого населення Криму, Краснодарського краю та республіки Адигея.

У Севастополі до пункту постійної дислокації 810-ї окремої бригади морської піхоти прибули близько двох тисяч відмобілізованих осіб.

Читайте також:
“Весна восени”. Розповідь журналістки, яка вижила в окупованому Ізюмі й дочекалася визволителів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна