Росію викинули з керівної ради ICAO

Росії не вдалося переобратися до керівної ради Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), яка входить до структури ООН.

Про це повідомляє агентство Reuters у суботу, 1 жовтня.

Російська Федерація не отримала достатньої кількості голосів, необхідних для того, щоб залишитися у складі ради ICAO. Вона переобирається кожні три роки на асамблеї, у якій беруть участь представники 193 країн-членів організації. За підсумками виборів до ради потрапляють 36 держав. Нині Росія отримала 80 голосів (за необхідних для переобрання 86 голосів).

За підсумками виборів 2 жовтня Росія вимагала провести додаткове голосування, але отримала відмову, передає Reuters.

“Висловлюємо жаль із приводу підсумків голосування. Ми розглядаємо це як суто політичний крок, який не має нічого спільного зі становищем Росії у сфері цивільної авіації”, – цитує Reuters представника Росії в ICAO.

“Згідно з правилами постійних процедур на голосуванні до ради, з урахуванням необрання 11-го члена ради потрібно переголосування. Однак російській делегації в цьому було відмовлено. РФ зберігає за собою право повноправного членства в міжнародній організації і продовжить свою роботу через представництво Росії в ICAO, а також у профільних робочих групах ICAO”, – заявили в Росавіації.

Серед причин відмови голосувати за Росію Reuters називає порушення Росією повітряного простору України, бомбардування аеропортів, а також незаконну конфіскацію сотні іноземних літаків.

Читайте також новину 24.02.2022:
Аеропорти України на ніч закрили для польотів через загрозу вторгнення, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна