Число жертв заворушень після футбольного матчу в Індонезії сягнуло 174

До 174 людей зросла кількість жертв заворушень в індонезійському місті Маланг на острові Ява, які спалахнули на стадіоні після закінчення футбольного матчу.

Про це в неділю, 2 жовтня, повідомляє Assosiated Press.

Інцидент стався ввечері 1 жовтня, коли місцева команда “Арема” програла з рахунком 2:3 команді “Персебая” в матчі чемпіонату вищого дивізіону. Хоча на стадіон задля безпеки не допустили вболівальників “Персебаї” з міста Сурабая, фанати “Ареми”, незадоволені результатами гри, почали жбурляти пляшки та інші предмети у футболістів та суддів. Заворушення в результаті виплеснулися за межі стадіону, де фанати підпалили щонайменше п’ять поліцейських машин.

Поліція для наведення порядку застосувала сльозогінний газ. В результаті на стадіоні, куди допустили 42 тисяч уболівальників, почалася паніка й тиснява.

Понад 300 постраждалих відправили до лікарень, проте багато хто з них помер дорогою.

Раніше повідомляли про загибель 127 людей. Кількість летальних випадків зростає. Відомо, що госпіталізовані понад сто потерпілих.

Президент Індонезії Джоко Відодо у телевізійному зверненні в неділю висловив співчуття у зв’язку із загибеллю людей. Він наказав призупинити проведення чемпіонату Індонезії з футболу до оцінки ситуації з безпекою. Також він віддав розпорядження міністру спорту, керівництву поліції та футбольної асоціації Індонезії провести повну перевірку організації футбольних матчів у країні.

AP зазначає, що інцидент у Маланзі став одним із найбільш смертоносних в історії сучасного спорту.

Із 20 травня до 11 червня 2023 року в Індонезії має проходити чемпіонат світу з футболу серед молодіжних збірних U-20. На цей турнір не кваліфікувалася збірна України, хоча й виграла попередній молодіжний “мундіаль” 2019 року в Польщі.

Читайте також:
“Багато” країн на фінансовому саміті G20 засудили війну РФ проти України, – заява Індонезії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна