Україна посигналила Суду ООН після російської “анексії”

Україна після оголошення РФ про “анексію” чотирьох українських областей офіційно повідомила Міжнародний суд ООН про порушення Росією його ж наказу про тимчасові заходи.

Про це сповістив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба ввечері 30 вересня.

“У зв’язку зі спробою анексії Путіна Україна офіційно поінформувала Міжнародний суд ООН про те, що цей крок грубо порушує його юридично обов’язковий наказ про тимчасові заходи від 16 березня цього рок”, – йдеться в дописі Кулеби у твіттері.

“Ми закликаємо Суд якнайшвидше розпочати розгляд справи по суті”, – додав він.

Контекст

30 вересня президент РФ Путін підписав “договори” про “прийняття” до складу Росії захоплених Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Також Путін заявив, що відтепер їхні мешканці – громадяни РФ.

16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов’язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, заявленою метою яких було “запобігання і покарання” нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.
У Кремлі заявили, що ігноруватимуть рішення.

Читайте також:
До суду в Гаазі у зв’язку зі злочинами РФ в Україні звернулися 42 країни, – Малюська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна