Росіяни обстріляли колону в Запоріжжі ракетою ППО, – британська розвідка

Для обстрілу цивільної колони у Запоріжжі 30 вересня російська армія ймовірно використала ракету протиповітряної оборони великої дальності, що не призначена для наземних цілей.

Про це 1 жовтня пише в ранковому зведенні Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

“Російський запас таких ракет, швидше за все, обмежений і є цінним ресурсом, призначеним для збивання сучасних літаків і ракет, що наближаються, а не для використання проти наземних цілей”, — сказано в повідомленні у твіттері.

У британській розвідці вважають, що застосування ракети ППО для ураження наземних цілей ймовірно спричинене загальним браком боєприпасів, а особливо високоточних ракет великої дальності у російській армії.

Контекст

Вранці 30 вересня російські війська завдали ракетних ударів по Запоріжжю. Під обстріл потрапили цивільна колона, що формувалася для виїзду на окуповану територію Запорізької області.

За даними поліції, внаслідок ракетного обстрілу загинули 30 людей (зокрема дві дитини), 92 особи отримали поранення різного ступеню.
Від отриманих травм загинув співробітник поліції, ще 27 правоохоронців — поранені, четверо станом на ранок 1 жовтня перебувають у важкому стані.

Із липня через брак крилатих та інших високоточних ракет російські війська почали масово застосовувати по українських наземних цілях зенітні ракети С-300, призначені для протиповітряної оборони, типу “земля-повітря”.

Читайте також:
Кровожерливі покидьки, ви за все відповісте, – Зеленський про атаку на колону в Запоріжжі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.