Росія планує змінити законодавство, щоб офіційно посилати засуджених на війну, – ГШ

Держдума Росії може внести в кримінальний кодекс РФ зміни, які узаконять залучення в’язнів до участі у війні, щоб поповнити втрати російських військ у живій силі.

Про це повідомляє Генеральний штаб у вечірньому зведенні в суботу, 1 жовтня.

“За наявною інформацією, на розгляд Держдуми внесено законопроєкт про зміни у кримінальному кодексі Російської Федерації, в якому передбачається відбування покарання засуджених в районі ведення бойових дій“, – зазначається в повідомленні.

У Генштабі також наголошують, що російська окупаційна влада, грубо порушуючи правила ведення війни та права людини, активізувала заходи щодо примусової мобілізації чоловічого населення призовного віку на тимчасово захоплених територіях України для поповнення втрат російських військових частин.

Для своєчасного виконання мобілізаційних заходів та придушення спротиву місцевого населення до міст Бердянськ та Мелітополь прибули додаткові підрозділи Росгвардії.

Читайте також:
У РФ і на окупованих територіях чоловіків мобілізують попри хвороби і відсутність підготовки, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна