Нічні й ранкові зведення про обстріли росіянами цивільної інфраструктури

Російські окупаційні війська в ніч на 1 жовтня обстріляли Нікопольський та Синельниківський райони Дніпропетровської області, Донеччину, Миколаївщину, де п’ятеро поранених, а також нещодавно звільнену Миролюбівку на Херсонщині, де одна людина загинула.

Про це йдеться у ранкових звітах голів обласних адміністрацій і мерів.

Одещина

Перед світанком по Одещині було завдано ракетний удар двома ракетами, імовірно “Іскандер”, із влучанням в об’єкт промислової інфраструктури. Пошкоджено електропідстанцію, кілька навколишніх будівель. В одному з приватних гаражів спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідовано. Без людських втрат.

Сумщина

Учора за день ворог двічі обстрілював територію Вкликописарівської громади. Бив із “градів” і мінометів, усього 12 прильотів. Обійшлося без втрат та руйнувань.

Сьогодні зранку ворог обстрілював Есманську громаду – шість прильотів. Попередньо, без наслідків.

Харківщина

Окупанти продовжують обстріли мирного населення прилеглих до кордону з РФ та лінії зіткнення територій Куп’янського, Харківського, Ізюмського і Чугуївського районів. Протягом минулої доби були обстріляні райони населених пунктів Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охримівка, Вільхуватка, Дворічна та інші. Через влучання боєприпасів сталися пожежі в Куп’янському районі (смт Дворічна, внаслідок бойових дій горіла господарча споруда); Харківському районі (село Стрілече, горіли три квартири на площі 100 м кв.).

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 2 людей.

Дніпропетровщина

Росіяни обстріляли Нікопольський та Синельниківський райони. По Нікопольському п’ять разів ударили з “Градів” та важкої артилерії. Минулося без постраждалих. У Нікополі пошкоджені приватні будинки, господарські споруди, кафе та готель. Без світла лишилися понад тисячу родин нікопольчан. У Марганецькій та Червоногригорівській громаді руйнації уточнюються. У Великомихайлівській громаді Синельниківського району теж без постраждалих.

Донеччина

Учора пізно ввечері ворог вчинив обстріли Костянтинівки (під час першого зруйновано приватний будинок, під час другого — ракета влучила на приватне подвір’я, не вибухнула). Вночі — обстріли Очеретинської громади, у селі Бердичі поранено людину; обстріл Вугледарської громади (село Новоукраїнка з РСЗВ, село Богоявленка касетними боєприпасами); обстріли Мар’їнської громади (міст Мар’їнка, Красногорівка, селищ Єлизаветівка та Костянтинівка).

Зранку — обстріл села Іванівське Бахмутського району (щонайменше одна людина поранена); масований обстріл центральної частини Авдіївки.

За добу на Донеччині 4 загиблих, 6 поранених цивільних.

Миколаївщина

Уночі Миколаїв двічі зазнав ворожих обстрілів. Після опівночі ворог завдав удару дронами-камікадзе “Шахід-136”. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Фото: тг Олеесандр Сєнкевич

Близько 4-ї ранку місто нову було обстріляне, попередньо — ракетами типу С-300. Є числені руйнування житлових будинків. Так, одна з ракет влучила у житловий п’ятиповерховий будинок в центрі міста. Повністю зруйновані квартири на 4-5-му поверхах, інші – суттєво пошкоджені. У навколишніх будинках повилітали вікна. В іншому районі міста численних пошкоджень в наслідок обстрілу зазнали приватні будинки та медичний заклад.

Також внаслідок обстрілу уламками пошкоджено складське приміщення та будівлі на території автотранспортного підприємства. За попередніми даними, внаслідок обстрілів поранення отримали п’ятеро людей, серед них — тримісячна дитина. Дитині разом з мамою надається медична допомога. Стан всіх поранених стабільний.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Протягом минулої доби було обстріляно прилеглі території сіл Лепетиха та Кавказ. ввечері зафіксовані обстріли околиць села Висунь та станції Березнегувате. Постраждалих та руйнувань немає.

Вчора ввечері — обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає. Зранку зафіксовані обстріли за межами села Широке. Постраждалих та руйнувань немає.

Херсонщина

Військові РФ обстріляли прифронтові села Бериславського району, вдарили по цивільній інфраструктурі та по будинках мирного населення. Є руйнування та поранені місцеві жителі. Деякі села знеструмлені, є проблеми з водопостачанням. З реактивних систем залпового вогню “Град” було обстріляно нещодавно звільнену від окупантів Миролюбівку. Одну людину вбито, одну поранено.

Критична ситуація в окупованих селах. За інформацією ОК “Південь”, ворог намагається відновити рух Антонівським мостом, туди підвозяться будматеріали, скупчується дорожньо-ремонтна техніка. Ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено ураження по командному пункту в Бериславському районі, по шістьом районам зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога в Херсоні, Новій Каховці, в Дар’ївці та Новій Кардашинці, двічі атаковано колону військової техніки в Новій Каховці. Уражено пункт управління безпілотними літальними апаратами в Давидовому Броді.

Україна

Ранкове зведення Генштабу ЗСУ:

“За минулу добу противник завдав 4 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив понад 85 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України.

Від ворожих ударів постраждало понад 50 населених пунктів. Зокрема, Білогорівка, Новомиколаївка, Благодатівка, Сухий Ставок та Одрадівка….
За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника неподалік Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара.
Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала одинадцять ударів. Підтверджено ураження опорного пункту противника, шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили три БпЛА та вертоліт Ка-52.
Ракетні війська і артилерія, за минулу добу, уразили одинадцять пунктів управління різного рівня і вісім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. Також, в зону ураження потрапили ще 14 військових об’єктів ворога – склади з боєприпасами, зенітні ракетні комплекси, переправи, станції радіоелектронної боротьби та розвідки.”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна